Skriv ut

BRF Kosterns fyra hus ligger ett stenkast från Masthuggstorget.

På Masthuggstorget finns en välsorterad Hemköpsaffär med bl.a. post- och paketservice. Intill denna finns en tobaksaffär, ett café och ett fräscht gym. 

För den som har intresse för delikatesser är det inte mer än några få minuters promenad till Saluhallen Briggen som ligger intill Linnéstadens Bibliotek och Stadsdelsnämndens kontor.andra langgatan_smallKommunalt dagis, för- och grundskola med fritids finns i närområdet, bl a Oscar Fredriksskolan har barn från förskoleklass till år 6. Fjällskolan täcker hela grundskolan och Hagaskolan har förskola upp t.o.m. mellanstadiet. Högstadie erbjuds av Nordhemsskolan. Privata förskolealternativ finns i form av ganska många föräldrakoperativ bl.a ett i grannföreningens lokaler. Mer information finns bl.a. på Linnéstadens hemsida, se även under Länkar.

Det finns ett antal restauranger i det absoluta närområdet och på några minuters promenad har man hela Linnégatans stora utbud och alla andra butiker. 

Området är ur kollektivtrafiksynpunkt väl tillgodosett. Vid spårvagnshållplatsen Masthuggstorget stannar 3:an, 9:an och 11:ans vagnar.

På ca 10 minuters gångavstånd ligger centrala Göteborgs stora grönområde - Slottsskogen. Botaniska trädgården och Änggårdsbergen finns även dessa på promenadavstånd. Dessutom kan nämnas att framskridna planer finns på att anlägga en mindre park där Kommersen nu har sina lokaler, vilka rivs, och på det sättet förlängs Masthuggstorgets friare yta.